Novosti

NOVO! Objavljen novi natječaj za dodjelu potpore za mjeru I.22. „Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova“

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da je u „Narodnim novinama“, broj 89/20 objavljen novi Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.22. „Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova“.

Predmet potpore su ulaganja u sektoru gospodarskog ribolova, s ciljem unaprjeđenja dodane vrijednosti i kvalitete ulova.

Ulaganja koja se mogu sufinancirati u okviru ove mjere obuhvaćaju ulaganja i aktivnosti koje se provode na ribarskim plovilima u svrhu prilagodbe i/ili modernizacije plovila, kao što su ulaganja u rukovanje, očuvanje i samostalnu preradu vlastitog ulova, sustave sljedivosti i pakiranje vlastitih proizvoda. Osim samog ribarskog plovila, potpora se može ostvariti i za ulaganja koja se provode izvan ribarskih plovila, ali su vezana i provode se s ciljem unaprjeđenja dodane vrijednosti i/ili kvalitete proizvoda ribarskog plovila odnosno ulova.

Korisnici potpore mogu biti vlasnici i/ili ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru i na slatkim vodama.

Natječaj je otvoren za podnošenje zahtjeva za potporu do 1. studenoga 2020. godine.

Natječaj te pripadajući prilozi i obrasci mogu se pronaći ovdje.