Novosti

NOVO! Objavljen novi Pravilnik za provedbu mjere I.22. „Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova“

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da je objavljen  Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.22. „Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova“ („Narodne novine“, broj 73/20).

Predmet potpore su ulaganja/aktivnosti za unaprjeđenje dodane vrijednosti i/ili kvalitete ulova, uključujući ulaganja/aktivnosti vezane uz izravno stavljanje na tržište vlastitog ulova, ulaganja u sustave sljedivosti vlastitih proizvoda, ulaganja/aktivnosti vezane uz samostalnu preradu vlastitog ulova te ulaganja/aktivnosti vezane uz pakiranje i/ili predstavljanje vlastitih proizvoda.

Korisnici potpore u okviru ove mjere su vlasnici i/ili ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru i na slatkim vodama.

Pravilnik će se provoditi putem natječaja kojim se definira način i rok podnošenja zahtjeva, razdoblje prihvatljivosti troškova te iznos javne potpore koji se može ostvariti.

Pravilnik se može pronaći ovdje, a na istoj poveznici će po objavi biti dostupan i natječaj.