Novosti

NOVO! Objavljen Pravilnik za provedbu mjere II.7. „Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta“

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da je objavljen  Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.7. „Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta“ („Narodne novine“, broj 86/19).

Predmet potpore su aktivnosti koje doprinose razvoju lokaliteta i infrastrukture za akvakulturu i smanjenje negativnog utjecaja operacija na okoliš, uključujući utvrđivanje i kartiranje najpovoljnijih područja za razvoj akvakulture, poboljšanje i razvoj pomoćnih objekata i infrastruktura potrebnih za povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta i za smanjenje negativnog utjecaja akvakulture na okoliš, te ulaganja u konsolidaciju zemljišta, opskrbu energijom ili upravljanje vodama, kao i aktivnosti koje poduzimaju i provode nadležna tijela u okviru programa nadziranja zdravlja životinja.

Korisnici potpore u okviru ove mjere su javnopravna tijela kojima su dodijeljene funkcije izvršavanja prethodno navedenih aktivnosti.

Pravilnik će se provoditi putem natječaja kojim se definira način i rok podnošenja zahtjeva, razdoblje prihvatljivosti troškova te iznos javne potpore koji se može ostvariti.

Pravilnik se može pronaći ovdje, a na istoj poveznici će po objavi biti dostupan i natječaj.