Novosti

NOVO!!! Objavljeni natječaji za dodjelu potpore u okviru mjere I.8. „Zaštita zdravlja i sigurnost“ i I.20. „Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena“

Obavještavaju se svi zainteresirani da su u „Narodnim novinama“ broj 91/18 objavljeni natječaji za dodjelu potpore za ulaganja u ribarska plovila u segmentu gospodarskog ribolova na moru i gospodarskog ribolova na slatkim vodama, i to:

 

  • Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.8. „Zaštita zdravlja i sigurnost“

Podrazumijeva dodjelu potpore sukladno Pravilniku o uvjetima kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.8. „Zaštita zdravlja i sigurnost“, za ulaganja u ribarska plovila s ciljem poboljšanja sigurnosnih, zdravstvenih, higijenskih i radnih uvjeta.

Sredstva javne potpore za sufinanciranje na temelju ovoga Natječaja iznose ukupno 8.153.840,00 eura, od čega 6.115.380,00 eura iz proračuna Europske unije i 2.038.460,00 eura iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Potpora se dodjeljuje po ribarskom plovilu, a najviši iznos koji se može ostvariti po plovilu u okviru ovoga Natječaja je 400.000,00 kuna.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu u okviru ovog Natječaja traje do 1. veljače 2019. godine.

Pravilnik, Natječaj i pripadajući obrasci koji se ispunjavaju u okviru Zahtjeva za potporu mogu se preuzeti ovdje.

 

  • Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.20. „Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena“

Podrazumijeva dodjelu potpore sukladno Pravilniku o uvjetima kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.20. „Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena“, za ulaganja i aktivnosti u svrhu ublažavanja učinaka klimatskih promjena i poboljšanja energetske učinkovitosti ribarskih plovila.

Sredstva javne potpore za sufinanciranje na temelju ovoga Natječaja iznose ukupno 2.557.300,00 eura, od čega 1.917.975,00 eura iz proračuna Europske unije i 639.325,00eura iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Potpora se dodjeljuje po ribarskom plovilu, a najviši iznos koji se može ostvariti po plovilu u okviru ovoga Natječaja je 200.000,00 kuna.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu u okviru ovog Natječaja traje do 1. veljače 2019. godine.

Pravilnik, Natječaj i pripadajući obrasci koji se ispunjavaju u okviru Zahtjeva za potporu mogu se preuzeti ovdje.