Novosti

NOVO! OBJAVLJENI NOVI PRAVILNICI ZA PROVEDBU MJERE I.8. „ZAŠTITA ZDRAVLJA I SIGURNOST“ I MJERE I.20. „ENERGETSKA UČINKOVITOST I UBLAŽAVANJE KLIMATSKIH PROMJENA“

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da su u „Narodnim novinama“ broj 99/20 objavljeni novi Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.8. „Zaštita zdravlja i sigurnost“ te novi Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.20. „Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena“.

Predmetnim Pravilnicima definirani su uvjeti i kriteriji za dodjelu potpore, i to:

  • za mjeru I.8. „Zaštita zdravlja i sigurnost“ : predmet potpore su ulaganja u ribarska plovila s ciljem poboljšanja sigurnosnih, zdravstvenih, higijenskih i radnih uvjeta. Korisnici potpore na temelju ovog Pravilnika su vlasnici ribarskih plovila ili ovlaštenici povlastice za ribolov uz suglasnost vlasnika ribarskog plovila za koje je ta povlastica izdana.
  • za mjeru I.20. „Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena“:  predmet potpore su ulaganja i aktivnosti u svrhu ublažavanja učinaka klimatskih promjena i poboljšanja energetske učinkovitosti ribarskih plovila. Korisnici potpore na temelju ovoga Pravilnika su vlasnici ribarskih plovila, odnosno vlasnici važeće povlastice.

Pravilnici će se provoditi putem natječaja kojima se definira način i rokovi podnošenja zahtjeva, razdoblje prihvatljivosti troškova te iznos javne potpore koji se može ostvariti.

Pravilnik za mjeru I.8. se može pronaći ovdje  te za mjeru I.20. ovdje, a na istim poveznicama će po objavi biti dostupni i natječaji, obrasci i druga pripadajuća dokumentacija.