Novosti

OBAVIJEST! OBJAVLJEN PRAVILNIK ZA PROVEDBU MJERE I.21. „ENERGETSKA UČINKOVITOST I UBLAŽAVANJE KLIMATSKIH PROMJENA – ZAMJENA MOTORA“

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da je u „Narodnim novinama“ broj 38/19 objavljen  Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.21. „Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena – zamjena motora“.

Potpora u smislu ovoga Pravilnika se dodjeljuje za sufinanciranje ulaganja u zamjenu motora u svrhu ublažavanja učinaka klimatskih promjena i poboljšanja energetske učinkovitosti ribarskih plovila koja djeluju u segmentu gospodarskog ribolova na moru odnosno samo za plovila koja pripadaju segmentu flote za koji je u izvješću o ribolovnom kapacitetu utvrđeno da je ribolovni kapacitet uravnotežen s obzirom na ribolovne mogućnosti koje su dostupne tom segmentu. Plovila odnosno segment flote definirati će se Natječajem, a pripadnost plovila segmentu flote određuje se prema podacima iz službenih evidencija Uprave ribarstva.

Korisnik potpore u okviru ove mjere je vlasnik ribarskog plovila.

Pravilnik će se provoditi putem Natječaja kojim se definira način i rok podnošenja zahtjeva, razdoblje prihvatljivosti troškova te iznos javne potpore koji se može ostvariti na temelju natječaja.

Pravilnik se može pronaći ovdje, a na toj poveznici će po objavi biti dostupni i natječaj te pripadajući obrasci i prilozi.