Novosti

OBAVIJEST Objavljeni natječaji za dodjelu potporu za inovacije u sektoru ribolova i sektoru akvakulture

Obavještavaju se svi zainteresirani da su u „Narodnim novinama“ broj 94/18 objavljeni natječaji za dodjelu potpore za inovacije u sektoru gospodarskog ribolova te u sektoru akvakulture:

  • RIBOLOV – Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.1. „Inovacije“

Ovaj Natječaj podrazumijeva dodjelu potpore sukladno Pravilniku o uvjetima kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.1. „Inovacije“ za aktivnosti uvođenja ili razvoja novih ili značajno unaprjeđenih proizvoda i opreme, postupaka, tehnika te sustava upravljanja i organizacije u ribolovu, uključujući na razini prerade i stavljanja na tržište proizvoda ribarstva, a koje provodi ili čije rezultate potvrđuje znanstveno tijelo.

Korisnik potpore može biti vlasnik/ovlaštenik povlastice za gospodarski ribolov na moru i slatkim vodama, pravna ili fizička osoba subjekt u poslovanju s hranom sukladno posebnom propisu, a koja je korisnik odobrenog ili registriranog objekta za preradu proizvoda ribarstva iz gospodarskog ribolova na moru ili slatkim vodama, zajednički korisnik i znanstveno tijelo.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu u okviru ovog Natječaja traje do 15. veljače 2019. godine.

Pravilnik, Natječaj i pripadajući obrasci koji se ispunjavaju u okviru Zahtjeva za potporu mogu se preuzeti ovdje.

  • AKVAKULTURA – Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere II.2. „Inovacije“

Ovaj Natječaj podrazumijeva dodjelu potpore sukladno Pravilniku o uvjetima kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.1. „Inovacije“ za aktivnosti razvoja tehničkih, znanstvenih ili organizacijskih znanja u akvakulturnim uzgajalištima, razvoja ili uvođenja na tržište novih akvakulturnih vrsta s dobrim tržišnim potencijalom, novih ili znatno poboljšanih proizvoda, novih ili poboljšanih postupaka i upravljačkih i organizacijskih sustava te ispitivanja tehničke ili ekonomske izvedivosti inovativnih proizvoda ili postupaka, a koje provodi ili čije rezultate potvrđuje znanstveno tijelo.

Korisnik potpore može biti ovlaštenik povlastice/nositelj dozvole za akvakulturu i znanstveno tijelo

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu u okviru ovog Natječaja traje do 15. veljače 2019. godine.

Pravilnik, Natječaj i pripadajući obrasci koji se ispunjavaju u okviru Zahtjeva za potporu mogu se preuzeti ovdje.